Matterport
Reseller

Als innovatieve IT dienstverlener is InformAR officieel reseller voor Matterport. Wij leveren de camera snel en uit voorraad. Wij bieden vakkundige Nederlandstalige ondersteuning. Of het nu gaat over het bedienen van de camera, of het gebruik van het platform zelf. Neem contact met ons op voor meer informatie. De toekomst van virtuele tours is er nú, met Matterport.

Meer weten over Matterport?

Pro2 3D Camera

De Matterport Pro2 3D camera kan elke ruimte vastleggen in een hoogwaardige virtuele tour.

3D Tour

Deel, promoot, manage vastgoed op elk moment en vanaf elke locatie.

Matterport platform

Matterport is een compleet 3D mediaplatform waarmee iedereen, elke ruimte in 3D kan vastleggen en delen.

3D Tour

Dankzij de virtuele 3D Tours van Matterport kan elke ruimte op afstand bezocht worden vanaf elke computer, smartphone of tablet. De Tours zijn eenvoudig te delen op social media, via email, of WhatsApp. En met een embed-code plaats je tours op je eigen website, net zo eenvoudig als een YouTube video. Digitaliseer je fysieke winkel, of showroom en plaats interactieve punten die naar je webwinkel leiden. Laat bezoekers al op voorhand bekend raken in je hotel of zelfs een kamer boeken vanuit de tour. Bouwbedrijven kunnen een voor- en na situatie tonen en de ruwe gemeten data gebruiken om een BIM model te maken. Makelaars onderscheiden zich van de concurrentie en hebben minder fysieke rondleidingen die op niets uitlopen.

Matterport platform

Het gebruiksvriendelijke Matterport platform ondersteunt 360 graden camera’s tot high-end laser scanners. Dit biedt zowel beginners als professionals de mogelijkheid om een driedimensionale ‘digital twin’ van een locatie te maken, zonder dat er complexe 3D programma’s bij komen kijken. Matterport combineert automatisch alle losse foto’s en scans tot één virtuele tour/3D model van de ruimte, welke wordt gehost op krachtige servers.

Doelgroepen

Makelaars

Op de Nederlandse huizenmarkt is de vraag vele malen groter dan het aanbod. Een redelijk geprijsde woning kan daarom rekenen op bijzonder veel geïnteresseerden.
Als men een woning wil verkopen, zijn er meestal meerdere makelaars in de race om de verkoop te mogen doen. Hoe onderscheid je je van de rest?
De enige virtuele tour die Funda ondersteunt, is de Matterport 3D Tour.

Fotografen

Van fotorolletje naar digitale foto. Van 2D naar 3D. De Matterport Pro2 3D camera is simpelweg een volgende stap in de evolutie van de fotografie. Door de groeiende vraag naar virtuele tours en ‘digital twins’ kun je je dienstverlening als fotograaf uitbreiden met 3D Tours. Een aantal succesvolle fotografen, draait hun zaak volledig op het maken van Matterport 3D Tours.

Bouw

Toon potentieel nieuwe klanten een voor- en na- situatie van opgeleverde projecten. Doe metingen vanuit de 3D Tour, of kijk terug hoe de situatie voorheen was. Het aantal keer dat je terug moet naar de bouwplaats wordt aanzienlijk teruggebracht. Verbeter de communicatie en geef exact aan welke werkzaamheden moeten gebeuren op welke locatie. Of verkrijg de ruwe gemeten data in de vorm van een pointcloud met 99% nauwkeurigheid.

Toerisme

Of je nu een restaurant, hotel, of museum hebt, met een 3D tour kunnen mensen van over de hele wereld alvast kennis maken met je etablissement. Men raakt vertrouwd met de omgeving en layout na de 3D Tour en boeken daardoor sneller. En hoe mooi een 3D Tour ook is, niets vervangt een fysiek bezoek. Men zal nog steeds de bezienswaardigheden willen evaren in het echt.

Retail

Wist je dat je van je fysieke winkel een compleet werkende e-shop kan maken? Mensen kunnen in een 3D Tour door je winkel ‘slenteren’ en elk product aan hun winkelmandje toevoegen aan de hand van links naar je webshop. Een unieke beleving! Ook te gebruiken bij planning en het bepalen van de layout voor merken en merchandising.

Industrie

Een eenvoudig toegankelijke digital twin waarmee je communicatie verbetert, metingen doet, assets documenteert en beheert. Geen losse foto’s, maar duidelijk inzicht in de situatie. Deel de scan met anderen waar ook ter wereld. Gebruik het voor asset management en om verbouwingsplannen te ontwikkelen. Maak de combi tussen Matterport en Indoor Navigatie voor optimaal resultaat.

Verzekeraars

Schade. Niemand zit erop te wachten. Maar als het dan toch gebeurt, hoe leg je dan efficiënt de schade vast? Doe je dat met honderden losse foto’s, gearchiveerd in een ingewikkelede mappenstructuur? Of doe je dat in één 3D Tour waar de context behouden blijft? Waarin alles is vastgelegd en je bij een geschil zelfs jaren later met een gerust hart kan zeggen: ‘dit was de situatie zoals die was’.

Educatie

Een virtuele Open Dahg waarmee je ouders en neiuwe leerlingen het hele jaar van een sfeerbeeld en informatie kan voorzien. Matterport is zo eenvoudig in gebruik, dat leerlingen op een laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met 3D scannen. Ook de interface is eenvoudig genoeg dat zij de 3D Tour kunnen aankleden met informatie en media zoals video’s en afbeeldingen. Wil je dieper op de materie in? Dan kunnen ze aan de slag met 3D-, of pointcloud bestanden. In de toekomst zal 3D een veel grotere rol gaan spelen. Leerlingen hebben een voorsprong als ze kennis en begrip hebben van 3D.

Terug