Matterport

Als innovatieve IT dienstverlener is InformAR officieel reseller voor Matterport. Wij leveren 3D camera’s snel en uit voorraad. Wij bieden vakkundige Nederlandstalige ondersteuning. Of het nu gaat over het bedienen van de camera, of het gebruik van het platform zelf. Neem contact met ons op voor meer informatie. De toekomst van virtuele tours is er nú, met Matterport.

Matterport Pro3 3D

De Matterport Pro3 3D camera kan snel en dynamisch elke ruimte vastleggen in een hoogwaardige virtuele tour. De camera meet met infrarood een ruimte op en maakt 4K foto’s. Door deze combinatie wordt de ruimte driedimensionaal vastgelegd. De belangrijkste specificaties op een rij:

  • 134 Megapixels
  • Infrared structured light
  • Eenvoudig in gebruik
  • <20 sec per scanpositie
  • >220 scans aansluitende scans
  • HDR

Matterport platform

Het gebruiksvriendelijke Matterport platform ondersteunt 360 graden camera’s tot high-end laser scanners. Dit biedt zowel beginners als professionals de mogelijkheid om een driedimensionale ‘digital twin’ van een locatie te maken, zonder dat er complexe 3D programma’s bij komen kijken.

Matterport combineert automatisch alle losse foto’s en scans tot één virtuele tour/3D model van de ruimte, welke wordt gehost op krachtige servers.

3D Tour

Dankzij de virtuele 3D Tours van Matterport kan elke ruimte op afstand bezocht worden vanaf elke computer, smartphone of tablet. De tours zijn eenvoudig te delen op social media, via email, of WhatsApp. En met een embedded code plaatst u 3D tours op uw eigen website, net zo eenvoudig als een YouTube video. Digitaliseer uw fysieke winkel of showroom en plaats interactieve punten die naar uw webwinkel leiden. Laat bezoekers al op voorhand bekend raken in uw hotel of zelfs een kamer boeken vanuit de tour. Bouwbedrijven kunnen een voor en na situatie tonen en de ruwe gemeten data gebruiken om een BIM model te maken. Makelaars onderscheiden zich van de concurrentie en hebben minder fysieke rondleidingen die op niets uitlopen.

Toepassingen

Makelaardij

Op de Nederlandse huizenmarkt is de vraag vele malen groter dan het aanbod. Een redelijk geprijsde woning kan daarom rekenen op bijzonder veel geïnteresseerden. Als men een woning wil verkopen, zijn er meestal meerdere makelaars in de race om de verkoop te mogen doen. Hoe onderscheid u zich van de rest? De enige virtuele tour die Funda ondersteunt, is de Matterport 3D Tour.

Fotografie

Van fotorolletje naar digitale foto. Van 2D naar 3D. De Matterport Pro2 3D camera is simpelweg een volgende stap in de evolutie van de fotografie. Door de groeiende vraag naar virtuele tours en ‘digital twins’ kunt u de dienstverlening als fotograaf uitbreiden met 3D Tours. Een aantal succesvolle fotografen, draait hun zaak volledig op het maken van Matterport 3D Tours.

Bouw

Toon potentiële klanten een voor en na situatie van opgeleverde projecten. Doe metingen vanuit de 3D Tour of kijk terug hoe de situatie voorheen was. Het aantal keer dat u terug moet naar de bouwplaats wordt aanzienlijk teruggebracht. Verbeter de communicatie en geef exact aan welke werkzaamheden moeten gebeuren op welke locatie. Of verkrijg de ruwe gemeten data in de vorm van een pointcloud met 99% nauwkeurigheid.

Toerisme

Van restaurant tot hotel of museum, met een 3D tour kunnen mensen van over de hele wereld alvast kennis maken met uw etablissement. Men raakt vertrouwd met de omgeving en lay-out na de 3D Tour en boeken daardoor sneller. En hoe mooi een 3D Tour ook is, niets vervangt een fysiek bezoek. Men zal nog steeds de bezienswaardigheden willen ervaren in het echt.

Retail

Van uw fysieke winkel kunt u een compleet werkende e-shop maken. Mensen kunnen in een 3D Tour door uw winkel ‘slenteren’ en elk product aan hun winkelwagen toevoegen aan de hand van links naar uw webshop. Een unieke beleving! Ook te gebruiken bij planning en het bepalen van de lay-out voor merken en merchandising.

Industrie

Een eenvoudig toegankelijke digital twin waarmee u de communicatie verbetert, metingen doet, assets documenteert en beheert. Geen losse foto’s, maar duidelijk inzicht in de situatie. Deel de scan met anderen over de hele wereld. Gebruik het voor asset management en om verbouwingsplannen te ontwikkelen. Maak de combi tussen Matterport en Indoor Navigatie voor optimaal resultaat.

Financieel

Schade. Niemand zit erop te wachten. Maar als het dan toch gebeurt, hoe legt u dan efficiënt de schade vast? Met honderden losse foto’s, gearchiveerd in een ingewikkelde mappenstructuur? Of in één 3D Tour waar de context behouden blijft? Met een 3D omgeving is alles vastgelegd en bij een geschil kunt u zelfs jaren later met een gerust hart zeggen: ‘dit was de situatie zoals het was’.

Educatie

Een virtuele Open Dag waarmee ouders en nieuwe leerlingen het hele jaar van een sfeerbeeld en informatie kunnen worden voorzien. Matterport is zo eenvoudig in gebruik, dat leerlingen op een laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met 3D scannen. Ook de interface is eenvoudig genoeg dat zij de 3D Tour kunnen aankleden met informatie en media zoals video’s en afbeeldingen. Wit u dieper op de materie in? Dan kunnen ze aan de slag met 3D-, of pointcloud bestanden. In de toekomst zal 3D een veel grotere rol gaan spelen. Leerlingen hebben een voorsprong als ze kennis en begrip hebben van 3D.